NoorderBaanBattle


Organisatie
Arbeidsmarktregio Groningen en Drenthe i.s.m. Challenge Solutions

Website
http://www.noorderbaanbattle.nl

Stemmen publieksprijs
Je kunt nu je stem uitbrengen op de Galjaard-publieksprijs.

www.idfotografie.nlNoorderBaanBattle is breekijzer voor werkzoekenden
In de NoorderBaanBattle werken werkzoekenden in een teams van 10, onder begeleiding van 2 enthousiaste ondernemers, 16 weken samen om weer vertrouwen te krijgen, het eigen talent te ontdekken en te verpakken en ook daadwerkelijk op pad te gaan en mensen/professionals/bedrijven te ontmoeten. De BaanBattle is een effectief concept waarbij de kracht van het individu, de groep én de betrokken 2 ondernemers wordt aangesproken om het maximale eruit te halen. Logeion praat met Arjen van Leeuwen over deze nominatie voor de Galjaardprijs.

Waarom verdienen jullie de Galjaardprijs?

Alle werkzoekenden verdienen een serieuze, respectvolle kans om op een echt goede manier geholpen te worden. De NoorderBaanBattle laat zien dat er voor iedereen mogelijkheden zijn als je maar de goede dingen doet!

In een half jaar tijd vond ruim 70% werk, ongeacht de achtergrond: van 18 tot 65, van MBO tot WO, maar ook WAJONG, ex-gedetineerden en deelnemers zonder diploma’s! De deelnemers groeiden 2 hele punten op een schaal van 10: vertrouwen, zelfinzicht en netwerkvaardigheden: ze worden écht in hun kracht gezet. Dat we per 100 deelnemers ook nog eens 1,5 miljoen euro gemeenschapsgeld (uitkering) besparen is een mooie bijkomstigheid.

De BaanBattle is erg effectief omdat we slim gebruik maken van de kracht, kennis en ervaring van de groep werkzoekenden. Door er enthousiaste ondernemers bij te betrekken (en zij weer hun netwerk), ziet de groep wat elk individu nodig heeft en hoe ze elkaar daar bij kunnen helpen om dat te krijgen. Doordat ze wekelijks bij elkaar komen en goede dingen doen groeien ze in vertrouwen en realiseren we prachtige resultaten!

Stop met de betutteling, maar neem werkzoekenden serieus! Kijk wat ze nodig hebben, geef ze regelmatig aandacht en zet ze vooral weer in hun kracht. ! De BaanBattle verdient de Galjaardprijs (als breekijzer) om Nederland te laten kantelen zodat we ruim 600.000 werkzoekenden mogen helpen resultaat te boeken.

Wat leverde de meest positieve energie op tijdens de campagne?

Er zijn heel veel momenten van positieve energie.

De dankbaarheid van deelnemers dat ze mee mogen doen aan de BaanBattle en de positiviteit die ze hierbij ervaren. De grote hoeveelheid gedreven ondernemers die enthousiast 16 weken lang 4 uur per week onbezoldigd in duo’s of trio’s een eigen team van werkzoekenden begeleiden en mooie resultaten boeken.

De groei die werkzoekenden in zo’n tijd meemaken: van grote neerslachtigheid (soms echt depressief) naar weer volledig stralen en met vertrouwen de wereld tegemoet tredend.

Maar wat vooral positieve energie oplevert is zien hoe een individuele deelnemer erin slaagt om te worden wie hij/zij is en te komen waar hij/zij past, zoals de verlegen en onzekere Tom die nu linking pin is tussen de afdeling communicatie en perswoordvoering bij een grote scholengemeenschap. Of Marielle die als pedagoge met haar team een staalbedrijf bezocht en zich liet omscholen tot lasser! Het verschil bij elk individu raakt je.

Heb je een tip voor communicatiecollega’s n.a.v. dit project?

De belangrijkste tip is misschien wel: verder kijken dan je neus lang is. Ontdek hoe het werkelijk zit: wat zijn de feiten, wat werkt wel en wat werkt niet, wat is belangrijk voor de doelgroep, enzovoort.

Bij de NoorderBaanBattle kwam ik er pas achter hoe onlogisch de werkgelegenheidsmarkt werkt. Slechts 4% van al het werk wordt vacature. Per vacature reageren er minstens 100 kandidaten. Je maakt dus nog geen 0,04% kans! Daarnaast: wie is er in staat zichzelf goed in een brief te verpakken, de meeste mensen zijn te leuk om daar in te slagen. Elke week brieven schrijven is zinloos! Ruim 96% van het werk wordt vergeven door te netwerken. Maar daar heb je wel vertrouwen voor nodig. Je moet weten wat je kunt en dat ook op een natuurlijke manier weten te brengen. Als je drie maanden thuis zit ben je al 50% van je zelfvertrouwen kwijt. Als werkzoekenden kamerplanten waren geweest waren ze nu allemaal dood! Zo gaan we dus om met waardevol arbeidskapitaal.

Werkpleinen werken helaas niet als boeren: ze zien een stuk land. Ze mieteren er wat zaad overheen en hopen na een paar weken te kunnen oogsten.

Een echte boer kijkt allereerst met wat voor grondsoort hij te maken heeft en brengt het dan in conditie. Daarna zal hij zaaien en het land goed onderhouden. Hij weet dat hij na een paar maanden echt goed kan oogsten!